Uppgradera till nya Metrum PQX3-serien

Tidsbegränsat utbytesprogram för befintliga kunder

Metrum har lanserat en ny instrumentserie som är baserad på senaste PQX3-plattformen. Serien ersätter tidigare instrumentmodeller PQ140/PQ120 för mätning i exempelvis mottagnings- och födelningsstationer.

För kunder som tidigare har installerat Metrum PQ140/PQ120 erbjuder vi ett tidsbegränsat utbytesprogram. Vid uppgradering och byte till PQX3-FR alternativt PQX3-M så lämnas 15 000 kronor i rabatt för instrument som är inköpta efter 2013, och 10 000 kronor för instrument som är inköpta före 2013.

Kontakta Metrums säljare för en skräddarsydd offert med rabatter för utbyten →

De nya modellerna

Metrums PQX3-serie har högre mätprestanda, den möter gällande mätstandarder samt har multipla ethernet-portar för parallell kommunikation med flera olika mätsystem. Därmed har mätarna möjlighet att leverera kvalificerad och normenlig information till mätsystemet PQ Controller DB, samtidigt som de kan streama realtidsdata till Metrums nya realtidsapplikationer, alternativt till externa driftsystem (SCADA).

PQX3-M

För kunder som tidigare har installerat PQ140/PQ120-instrument så erbjuder vi nu den nya modellen PQX3-M. Den har likvärdig formfaktor som tidigare modeller, vilket möjliggör en enkel och kostnadseffektiv uppgradering.

Hämta produktblad för PQX3-M →

PQX3-FR

PQX3-FR kan installeras i 19”-rack och lämpar sig för heltäckande stationsövervakning. Instrumentet har ett stort antal digitala in- och utgångar som ger möjlighet till frekvensreglering (FFR), övervakning av komponenter samt dynamisk styrning av exempelvis kondensatorbatterier.

Hämta produktblad för PQX3-FR →

Detta utbytesprogram är tidsbegränsat och gäller till och med den 15 december 2023. För att du ska kunna åberopa rabatten krävs att tidigare installerade instrument redovisas med serienummer. Instrumenten ska återlämnas till Metrum om inte annat är överenskommet.