Uppdatera till nya Metrum SC FR

Från och med 2021 har Metrums SC-instrument fått ett ansiktslyft med ny yttre design. Samtidigt har instrumenten fått ta del av nya funktioner och mäter nu flera nya störningstyper. Den nya kapaciteten omfattar mätning av intermittenta fel och jordfel genom beräkning av summaspänning (3Usum) och summaström (3Isum), samt mätning av plötsliga lastvariationer med hjälp av ny strömtriggningsfunktionalitet.

Det bästa med detta är att det inte enbart är nyinköpta instrument som kan få de nya funktionerna. En uppdatering av instrumentens interna firmware ger tillgång till de nya funktionerna – även i instrument som är inköpta tidigare än 2021.

För en mindre kostnad kan ni köpa firmwareuppdateringen, och ju fler instrument ni väljer att uppdatera desto billigare blir det per instrument. Vill ni ha hjälp att genomföra uppdateringen så erbjuder vi det också via fjärranslutning till er server och era mätinstrument.

Konkurrensen från ”vanliga” energimätare har ökat, där tillverkarna ofta lovar en hel del om vad de klarar av när de kommer till elkvalitetsmätning. Metrum tar därför ytterligare ett steg för att särskilja sig från dessa enklare lösningar. En av de många fördelarna med Metrum SC jämfört med mätinstrument som normalt installeras i nätstationsmiljö är just möjligheten till avancerad störningsmätning och den höga upplösning på mätdata som instrumenten levererar. Nu tar vi ytterligare ett steg och gör Metrum SC-instrumenten ännu bättre.

Kontakta Metrum

Välkommen att kontakta oss för mer information om de nya funktionerna, hur uppdateringen går till samt  kostnad och beställning.

Johan Stenfeldt
Teknisk säljare, Metrum
031-7126354
js@metrum.se