Marknadsledande lösningar för elkvalitetmätning

Metrum utvecklar världsledande systemlösningar för mätning av energi och elkvalitet, och erbjuder sina kunder banbrytande innovationer baserade på egna forskningsprojekt. Tack vare artificiell intelligens kan Metrum erbjuda nästa generations lösningar inom elkvalitetmätning, skräddarsytt efter kundens unika behov.

Skräddarsydda lösningar arrow_forward

Metrum erbjuder sina kunder skräddarsydda helhetslösningar för elkvalitetmätning, där kundens unika behov utgör beslutsgrund för den levererade lösningen.

Instrument arrow_forward

Metrum levererar flertalet marknadsledande mätinstrument för energi och elkvalitet, med unik och maximal prestanda.

Systemapplikation arrow_forward

Tack vare Metrums omfattande systemapplikation erbjuds kunden en enkel överblick av avancerade elkvalitetanalyser.

Metrums kunder

Copperbelt Energy arrow_forward

Genom att mäta elkvalitet har det zambiska elbolaget The Copperbelt Energy Corporation Plc (CEC) bättre möjlighet att följa gällande krav och normer samt rapportera till tillsynsmyndigheten. Samtidigt sänker de sina kostnader kraftigt.

Sandvik arrow_forward

För att minska energiförbrukningen har SMT, Sandvik Materials Technology, investerat i Metrums mätsystem. Koll på elkvalitet, reaktiv effekt och ett bredare intresse för effektiviseringsåtgärder är positiva sidoeffekter.

Branscher

Dagens moderna elsystem innefattar helt nya tekniska lösningar vilka skapar en mer komplex elmiljö. Med stigande energipriser ställs ökande krav från såväl energibolag som slutförbrukare om både tillförlitlig leveranskvalitet och optimal elkvalitet, detta för att utrustningen skall fungera tillfredställande i sin miljö. I slutändan leder båda dessa områden till kostnadsbesparingar.

Metrums intelligenta mätsystem ger en lösning för detta inom en rad olika områden, såsom energibolag, industri, förnybar energi, fastigheter, den marina sektorn, med flera.

Läs mer om Metrums olika uppdrag inom dessa branscher här.

Aktuellt

maj 25, 2019Allmänna nyheter

Elkvalitet i fokus vid Africa Utility Week - Metrum deltog i Nordic Utility Days

Biträdande handelsminister från Sverige, Niklas Johansson, betonade vikten av mätningar, elkvalitet inkluderat, under sitt inledningstal på Africa Utility Week, 14-16 maj 2019 i Kapstaden. Energiminister, Jeff Radebe, från Sydafrika, deltog också i Nordic Utility Days och uppgav att ekonomin inte växer i linje med förväntningarna i Sydafrika och att energisektorn är en motor för ekonomisk tillväxt. Det finns ett behov av att öka energigenerationen och den gamla infrastrukturen behöver uppgraderas på grund av förnybar energi. Han betonade också att avbrott i elnätet är ett problem, arrow_forward

april 30, 2019Allmänna nyheter

Besök oss på Elfack, 7-10 Maj, Monter B04:72, Mingel och nätverksträff ons 8 maj kl 16 samt föreläsning AI tors 9 maj 13:20

   Välkommen till Metrum på Elfack 7–10 Maj!  Vi finns på plats i monter B04:72 och kommer där visa upp det senaste inom mätinstrument och applikationer för elkvalitet. Kom förbi och lär dig mer om vår nya instrumentplattform PQX3 inkl. senaste utvecklingen inom mönsterigenkänning, som erbjuder helt nya möjligheter inom elkvalitetsanalys. Nyheter inkluderar även elkvalitet som en tjänst, vi gör allt för dig. Missa inte heller möjligheten att träffa användare av Metrums produkter. Vill du boka ett individuellt möte, arrow_forward

april 29, 2019Allmänna nyheter

Ökar försäljningen med 65% - Metrum fortsätter att växa

2018 blev ett rekordår för Metrum, där försäljningen ökade med 65%. Ett enormt intresse för elkvalitetsmätning och Metrums produkter och tjänster, både i Sverige och utomlands, både från elnätsbolag och industriföretag. Denna ökning visar på ett stort fortsatt förtroende från existerande kunder, som köper mer av Metrum, men också nya kunder som ser att Metrum är det världsledande systemet och mätinstrument för energi- och elkvalitetsmätning. Mest moderna användarvänliga systemet, med mest funktionaliteter och enkel rapportering. 2018 års försäljning kom också från den nya och senaste PQX3 plattformen, arrow_forward

Om oss

Metrum utvecklar och marknadsför globalt unika systemlösningar för mätning av energi, störningar och fel inom begreppet elkvalitet och motsvarande applikationer på ett sätt som möjliggör för Metrums kunder att enkelt analysera i syfte att kunna vidta optimerade åtgärder som sparar energi, reducerar kostnader samt minskar miljöpåverkan.

Detta innebär att vi vill:

  • Leverera svar, inte frågor
  • Tillföra mervärden i befintliga system
  • Skapa moduluppbyggda standardlösningar
  • Utveckla normenliga produkter
  • Tillföra maximal information med minimal mängd data
  • Skapa produkter med unik prestanda till bästa möjliga pris