Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

PQ Controller DB

 

 

Rapport

 

För er som behöver en större överblick över er elkvalitetsdata finns vår systemlösning, Metrum PQ Controller DB. I denna lösning laddas data ner och lagras automatiskt, ni har full överblick över all data i ert system och tillgång till kraftfulla och lättanvända analysverktyg.

Nedladdning av data kan schemaläggas med stor flexibilitet. Störningar och veckorapporter kan sorteras, grupperas och filtreras närmast obegränsat. Ni kan enkelt jämföra alla typer av långtidsdata från olika mätare samtidigt, får störningsinformationen integrerad med långtidsdata, får tillgång till verktyg för energisummeringar, statistikverktyg, mm.

För den som önskar finns också en e-mail-tjänst med möjlighet att få e-mail-alarm när störningar inträffat, när en kvalitetsrapport inte godkänts eller när datanedladdning inte fungerat. Vilka larm som ska skickas kan konfigureras individuellt för varje mottagare.

 

 

Överskådlig presentation av störningar och rapporter, både lokalt och globalt.
 

 

 

 

Grafisk presentation av långtidsloggad energi- och elkvalitetsinformation.
 

 

 

 

Statistik över inträffade störningar kan genereras på flera olika sätt, t.ex. ITIC och Unipede.
 

 

 
Rapport

 

Färdiga rapportunderlag i enlighet med gällande spänningsgodhetsstandarder för alla nivåer av elnätet.

 

Aktuellt

Metrum certifierad enligt ny produktstandard

[2017-10-15]

Som ett av de första bolagen i världen har Metrum, världsledande inom forskning och utveckling av energi- och elkvalitet, nyligen certifierat sin nya instrumentplattform PQX3 och senaste instrumentmodell PQX3-FR enligt den nya produktstandarden IEC 62586.

Läs mer »

Genombrott i Metrums utvecklingsprojekt: AI förutser spänningsförändringar och effektbehov i elnätet

[2017-10-01]

European Pattern Recognition (EPR) är ett forsknings- och utvecklingsprojekt finansierat av EU och Energimyndigheten, som Metrum projektleder. Projektet bygger på att ta fram mjukvaruapplikationer för trendanalys där AI och mönsterigenkänning används för att förutse vad som kommer att hända i elnätet samt upptäcka avvikelser och fel på ett tidigt stadium. Och nu har det skett ett genombrott.

Läs mer »

Mönsterigenkänning inom elkvalitet - projekt video

[2017-09-05]

EPR-projektet, European Pattern Recognition, börjar nu komma fram med lösningar som kan appliceras i elnätet. Använda mönsterigenkänning och artificiell intelliigens för t ex förutspå kommande problem i elnätet. Titta på projektets video:

https://www.youtube.com/watch?v=_52WUWsKuXA 

Läs mer »

Metrum syns i media - Di samt SvD

[2017-07-11]

Artificiell intelligens i elnätet samt lyckosamma satsningar i Afrika uppmärksammas i tidningen Dagens Industri under Almedalen samt om Export till Afrika i Svenska Dagbladet

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se