Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

PQ Controller DB

 

 

Rapport

 

För er som behöver en större överblick över er elkvalitetsdata finns vår systemlösning, Metrum PQ Controller DB. I denna lösning laddas data ner och lagras automatiskt, ni har full överblick över all data i ert system och tillgång till kraftfulla och lättanvända analysverktyg.

Nedladdning av data kan schemaläggas med stor flexibilitet. Störningar och veckorapporter kan sorteras, grupperas och filtreras närmast obegränsat. Ni kan enkelt jämföra alla typer av långtidsdata från olika mätare samtidigt, får störningsinformationen integrerad med långtidsdata, får tillgång till verktyg för energisummeringar, statistikverktyg, mm.

För den som önskar finns också en e-mail-tjänst med möjlighet att få e-mail-alarm när störningar inträffat, när en kvalitetsrapport inte godkänts eller när datanedladdning inte fungerat. Vilka larm som ska skickas kan konfigureras individuellt för varje mottagare.

 

 

Överskådlig presentation av störningar och rapporter, både lokalt och globalt.
 

 

 

 

Grafisk presentation av långtidsloggad energi- och elkvalitetsinformation.
 

 

 

 

Statistik över inträffade störningar kan genereras på flera olika sätt, t.ex. ITIC och Unipede.
 

 

 
Rapport

 

Färdiga rapportunderlag i enlighet med gällande spänningsgodhetsstandarder för alla nivåer av elnätet.

 

Aktuellt

Skövde Nät väljer Metrum för alla sina nätstationer

[2018-06-01]

Skövde Nät installerar Metrum SC energi- och elkvalitetsmätare på alla sina ca 180 nätstationer. Skövde Nät har haft elkvalitetsmätare på sina nätstationer under en längre tid, men byter nu ut sitt gamla system och mätare mot ledande Metrum. Den ökande andelen produktion av el från solceller på privata och kommersiella fastigheter är en anledning varför Skövde Nät tycker det är viktigt att mäta Class A elkvalitet med Metrums utrustning.


Press Release: Metrum tar hem miljonorder i Indien - smarta elnät ska bidra till ökad elkvalitet

[2018-05-15]

Svenska Metrum, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, har tagit hem en genombrottsorder i miljonklassen till Tata Power i Mumbai. Ordern bygger på att Metrum ska leverera energi- och elkvalitetssytem till Tata Powers elnätsbolag, vilket är ett av de främsta elnäten i Indien. Affären beräknas vara värd 0,5 MSEK initialt och inom kort flera miljoner kronor.

Läs mer »

Metrum beviljat medel till nytt EU-projekt: Adaptive Control of Energy Storage (ACES)

[2018-05-13]

Med resultaten från det tidigare Europeiska Mönsterigenkänningsprojektet (EPR) som utgångspunkt fokuserar Metrum och partners på att utveckla artificiell intelligens inom styrning av batterilager med hjälp av Metrums avancerade mätsystem för elkvalitet. Ett projekt som löper 2,5 år med en budget på 15 Mkr, som en del av EU-programmet ERA-NET Smart Energy Systems.

Läs mer »

Ytterligare ett elnätsbolag i Sverige väljer Metrum - Luleå Energi

[2018-04-16]

Över 70 av Sveriges 100 största elnätsbolag använder Metrums lösningar för att mäta energi- och elkvalitet. Efter en noggrann utvärdering väljer nu också Luleå Energi att mäta elkvalitet på fördelnings- och mottagningstationer med Metrums mätinstrument och system. De har även som ambition att mäta på många fler mätpunkter, som t ex Umeå Energi, Sundsvalls Elnät och andra gör mycket framgångsrikt.

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se