Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

PQ Controller DB

 

 

Rapport

 

För er som behöver en större överblick över er elkvalitetsdata finns vår systemlösning, Metrum PQ Controller DB. I denna lösning laddas data ner och lagras automatiskt, ni har full överblick över all data i ert system och tillgång till kraftfulla och lättanvända analysverktyg.

Nedladdning av data kan schemaläggas med stor flexibilitet. Störningar och veckorapporter kan sorteras, grupperas och filtreras närmast obegränsat. Ni kan enkelt jämföra alla typer av långtidsdata från olika mätare samtidigt, får störningsinformationen integrerad med långtidsdata, får tillgång till verktyg för energisummeringar, statistikverktyg, mm.

För den som önskar finns också en e-mail-tjänst med möjlighet att få e-mail-alarm när störningar inträffat, när en kvalitetsrapport inte godkänts eller när datanedladdning inte fungerat. Vilka larm som ska skickas kan konfigureras individuellt för varje mottagare.

 

 

Överskådlig presentation av störningar och rapporter, både lokalt och globalt.
 

 

 

 

Grafisk presentation av långtidsloggad energi- och elkvalitetsinformation.
 

 

 

 

Statistik över inträffade störningar kan genereras på flera olika sätt, t.ex. ITIC och Unipede.
 

 

 
Rapport

 

Färdiga rapportunderlag i enlighet med gällande spänningsgodhetsstandarder för alla nivåer av elnätet.

 

Aktuellt

Herrljunga Elektriska elnätsbolag ser nytta av Metrums AI - Mönsterigenkänningsapplikation

[2018-03-14]

Metrums löpande forskning och utveckling inom artificiell intelligens ger resultat och de första produkterna testas nu av Herrljunga Elektriska elnätsbolag, med stor framgång och potential.

Läs mer »

Press Release: Metrum tar in 26 miljoner kronor genom nyemission och dubblar antalet anställda

[2018-02-20]

Svenska Metrum, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, tar genom en nyemission in 26 MSEK för att fortsätta utvecklingen av AI inom elkvalitet. Med den tekniken kan Metrum förutspå brister och avbrott i elnätet.

Tack vare nyemissionen kommer bolaget inom kort kunna dubbla antalet anställda från 15 till 30 personer på huvudkontoret i Göteborg och höja takten på den globala expansionen.

Läs mer »

Supportingenjör sökes till Metrum

[2018-02-14]

Metrum fortsätter att expandera och önskar nu anställa ytterligare en supportingenjör.

Läs mer »

Statnett, Norges transmissionsbolag, är först ut med att använda Metrums nya web-lösning för elkvalitetsövervakning

[2018-01-20]

Statnett använder Metrums system och mätinstrument i stora delar av det Norska stamnätet sedan en lång tid tillbaka. Nya Metrum PQ Web innehåller en mängd nya funktionaliteter, inklusive flexibla ritverktyg och uppdaterad grafisk presentation av händelser och störningar, samt erbjuder också olika filter och sorteringar för tydlig statistik och analys. 

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se