Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

Historia

Metrum Sweden AB grundades 2004 med föresatsen att skapa nästa generations elkvalitetsinstrument och system.

Bakgrunden var den nya standarden, IEC 61000-4-30 Klass A som kom 2003. För första gången var elkvalitetsmätning klart definierad.

Med utgångspunkten i en kombination av hög prestanda med enkelt handhavande och ett enastående pris/prestanda-förhållande, skapade Metrum ett helt unikt produktsortiment.

Genom ett nära samarbete med nätbolag, industrier, forskningsinstitut och universitet har en marknadsledande lösning för effektiv och intelligent energi- och elkvalitetsövervakning vuxit fram.
 

 

Aktuellt

Metrum syns i media - Di samt SvD

[2017-07-11]

Artificiell intelligens i elnätet samt lyckosamma satsningar i Afrika uppmärksammas i tidningen Dagens Industri under Almedalen samt om Export till Afrika i Svenska Dagbladet

Läs mer »

Nytt mätsystem skall ge bättre elkvalitet- AI i elnätet

[2017-06-14]

Med stöd från Vinnova skall forskare vid Högskolan i Borås tillsammans med företaget Metrum Sweden AB fortsätta utveckla nya mätmetoder baserade på artificiell intelligens och mönsterigenkänning för att bättre kunna analysera elkvaliteten i elektriska nät.

Läs mer »

C#/.Net-utvecklare med entreprenörsanda sökes till mätteknikbolag i centrala Göteborg

[2017-05-15]

Läs mer »

PQX3-FR - Nytt elkvalitets- och störningsskrivarinstrument lanserat

[2017-05-08]

Metrum lanserar en helt ny instrumentplattform som kommer att användas för en rad olika instrumentmodeller. Plattformen är utvecklad för att helt överensstämma med den nya och viktiga produktstandarden (IEC 62586) för elkvalitetsinstrument. 

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se