Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

Fastigheter

Fastigheter utrustas i allt större utsträckning med avancerad styr- och reglerutrustning. Det rör sig om ventilation, belysning, värme mm. Med ny teknik introduceras även nya problem, där många kan härledas till dålig elkvalitet. Det märks främst på förkortad livslängd, skadade komponeneter och försämrad funktionalitet.

Elkvalitetens inverkan på fastighetsdrift

Våra fastigheter blir allt mer komplexa vad gäller värme, ventilation, belysning. Även de laster som används av boende och näringsidkare som datorer, skrivare, TV, kyl och frys mm. påverkar elmiljön i fastigheten.

Samverkanseffekter mellan dessa olika laster kan yttra sig på olika sätt t.ex att styrkort går sönder, att lampor får kortare livslängd och problem med tidsstyrningar.

Heltäckande övervakning

Metrum har med sitt heltäckande produktsortiment möjligheten att erbjuda kontinuerlig energi- och elkvalitetsövervakning ända ner till gruppcentralnivå. Metrum har även portabla lösningar där det förutom 3-fasinstrument finns utrustning speciellt framtagen för mätning direkt i vägguttag.

Med Metrums mätsystem fås ett användarvänligt verktyg som ger färdiga underlag för eventuella åtgärder.

 

Aktuellt

Herrljunga Elektriska elnätsbolag ser nytta av Metrums AI - Mönsterigenkänningsapplikation

[2018-03-14]

Metrums löpande forskning och utveckling inom artificiell intelligens ger resultat och de första produkterna testas nu av Herrljunga Elektriska elnätsbolag, med stor framgång och potential.

Läs mer »

Press Release: Metrum tar in 26 miljoner kronor genom nyemission och dubblar antalet anställda

[2018-02-20]

Svenska Metrum, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, tar genom en nyemission in 26 MSEK för att fortsätta utvecklingen av AI inom elkvalitet. Med den tekniken kan Metrum förutspå brister och avbrott i elnätet.

Tack vare nyemissionen kommer bolaget inom kort kunna dubbla antalet anställda från 15 till 30 personer på huvudkontoret i Göteborg och höja takten på den globala expansionen.

Läs mer »

Supportingenjör sökes till Metrum

[2018-02-14]

Metrum fortsätter att expandera och önskar nu anställa ytterligare en supportingenjör.

Läs mer »

Statnett, Norges transmissionsbolag, är först ut med att använda Metrums nya web-lösning för elkvalitetsövervakning

[2018-01-20]

Statnett använder Metrums system och mätinstrument i stora delar av det Norska stamnätet sedan en lång tid tillbaka. Nya Metrum PQ Web innehåller en mängd nya funktionaliteter, inklusive flexibla ritverktyg och uppdaterad grafisk presentation av händelser och störningar, samt erbjuder också olika filter och sorteringar för tydlig statistik och analys. 

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se